Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeenten binnen regio Hart van Brabant sluiten aan bij Global Goals

Negen gemeenten uit de regio Hart van Brabant hebben zich donderdag aangesloten bij het programma Gemeenten4GlobalGoals van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hart van Brabant is daarmee de eerste regio die zich op deze wijze verbindt met de Global Goals van de Verenigde Naties. De aansluiting bij het programma van de VNG gebeurde op initiatief…

Negen gemeenten uit de regio Hart van Brabant hebben zich donderdag aangesloten bij het programma Gemeenten4GlobalGoals van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hart van Brabant is daarmee de eerste regio die zich op deze wijze verbindt met de Global Goals van de Verenigde Naties.

De aansluiting bij het programma van de VNG gebeurde op initiatief van het Oisterwijkse raadslid Stefanie Vulders. Daarmee laten de gemeenten zien dat ze de doelstellingen, zoals de Verenigde Naties ze gesteld heeft, gaan proberen te behalen.

Om alvast een beetje vooruit te kijken, schreven de burgemeesters van de gemeenten uit de regio op een vel papier hun persoonlijke wensen en toezeggingen wat betreft de Global Goals. De tijdcapsule zal tot 2030 gesloten blijven.

Omroep Tilburg