Gemeentelijke waarschuwing voor inbrekers Mill Hill College

Twee Tilburgers zijn 31 mei op de Superior de Beerstraat aangehouden op de verdenking van auto-inbraak en de diefstal van een laptop en een bromfiets.
Foto: Olenka Sergienko / Pexels

GOIRLE – Drie personen die vorige maand zijn aangehouden voor het inbreken bij het Mill Hill College ontvangen hiervoor een waarschuwing van gemeente Goirle. Als ze nog een keer met inbrekerswerktuig de gemeente in komen dan moeten ze onmiddellijk een boete van € 2500,- betalen.

In oktober zijn de drie personen na een klopjacht door de politie aangehouden. Daarbij trof de politie 20 gestolen laptops en inbrekerswerktuigen aan in de auto. Het Openbaar Ministerie vervolgt de overtreders strafrechtelijk. Maar Goirle wil een duidelijk signaal afgeven met de gemeentelijke waarschuwing. Namelijk dat ze het niet accepteren dat mensen met verkeerde bedoelingen naar de gemeente komen. Burgemeester Mark van Stapperhoef zegt: “Bij deze maatregel gaan we uit van de preventieve werking. Wij grijpen alle mogelijke middelen aan om inbraken te voorkomen en dit is er één van.”

Volgens de gemeente is het doel van de maatregel om herhaling van de overtreding te voorkomen. Zodat het minder aantrekkelijk wordt voor de overtreders om nogmaals naar de gemeente te komen met mogelijk verkeerde bedoelingen.

Malou den Ouden