Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente Tilburg tekent overeenkomst voor samenwerking met KPN NetwerkNL

Wethouder Mario Jacobs en Anja de Vos-Biemans hebben een overeenkomst getekend. Die gaat over samenwerking bij de aanleg van een netwerk in Tilburg dat bestaat uit glasvezel. Over enkele weken start dan ook al de aanleg van dat netwerk in stadsdeel Oud-Noord. De Vos-Biemans is directeur van KPN voor onze regio.

Gemeente blij met aanleg glasvezel

“In elk huishouden neemt het gebruik van data sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Het gebruik van data stijgt in ons land elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan. Met glasvezel is onze stad dus klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, zegt wethouder Mario Jacobs. KPN legt het netwerk straat voor straat aan in Oud-Noord en sluit de woningen kosteloos aan.

Meer informatie

Inwoners kunnen met al hun vragen vanaf dinsdag 10 september terecht bij een speciaal informatiepunt. Dat zit op de parkeerplaats van het Bart van Peltplein. Dus met bijvoorbeeld vragen over de aanleg, de planning en het nut van glasvezel. Inwoners van Tilburg kunnen ook checken of glasvezel beschikbaar komt op hun adres. Zo kan dat met hun postcode op kpnnetwerk.nl. Daar kunnen ze zich bovendien inschrijven voor een nieuwsbrief. Dan blijven ze dus op de hoogte van alle werkzaamheden.

Kees-Luc Simons