Gemeente Tilburg stopt met openbaar WiFi-netwerk

De gemeente Tilburg gaat helemaal stoppen met het aanbieden van gratis draadloos internet in de binnenstad en de Spoorzone. Sinds 2010 is het openbare WiFi-netwerk in gebruik, maar de gemeente kwam er onlangs achter dat het netwerk niet voldoet aan de privacywet. Via het netwerk worden namelijk gegevens van gebruikers verzameld. Een deel van deze…

De gemeente Tilburg gaat helemaal stoppen met het aanbieden van gratis draadloos internet in de binnenstad en de Spoorzone. Sinds 2010 is het openbare WiFi-netwerk in gebruik. Maar de gemeente kwam er onlangs achter dat het netwerk niet voldoet aan de privacywet.

Via het netwerk worden namelijk gegevens van gebruikers verzameld. Een deel van deze data zijn dan te herleiden naar individuele gebruikers. Het is niet precies duidelijk wat er vervolgens met deze gegevens gebeurt. Daarom heeft de gemeente nu besloten om helemaal te stoppen.

Als er in de toekomst een oplossing komt die de privacy van de gebruikers wel respecteert, dan zou de gemeente overwegen om het opnieuw in gebruik te nemen.

Omroep Tilburg