Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Geen supporters op de Kingside tegen FC Den Bosch

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II speelt de wedstrijd tegen FC Den Bosch dit jaar zonder supporters op de Kingside. Dat is de straf die de KNVB de club oplegt, nadat er vuurwerk en bekers op het veld werden gegooid in de play-off wedstrijd tegen VVV Venlo. Ook mogen er geen uitsupporters van Den Bosch aanwezig zijn.

De wedstrijd tegen FC Den Bosch wordt dus gespeeld zonder supporters in de vakken A, B en C. De supporters op de Kingside kunnen ook geen andere kaarten kopen. Supporters uit andere vakken kunnen twee kaarten bijkopen. Er zal geen vrije verkoop zijn.

Algemeen directeur Martin van Geel geeft aan dat hij de straf al een beetje zag aankomen. “Deze sanctie hing al een tijd in de lucht. De voorwaardelijke straf is nu omgezet in een definitieve maatregel”, vertelt hij tegen de eigen clubmedia. “Dit hebben wij te accepteren, hoe pijnlijk en onterecht ook voor alle supporters die de club op positieve wijze ondersteunen. Zij zijn helaas de dupe van een aantal supporters die zich wederom misdragen hebben.”

Geen uitpubliek
Ook is er geen uitpubliek van FC Den Bosch welkom. Dat werd besloten door de voetbalvierhoek. Dat is een overleg tussen de burgemeester, het Openbaar Ministerie, de politie en Willem II. Tijdens de wedstrijd van vorig jaar misdroeg het uitpubliek zich in het Koning Willem II stadion. Al voor de wedstrijd waren er al signalen dat er gereld zou gaan worden.

Er werd extra politie ingezet, maar toch ging het mis. Er werden stoeltjes vernield, kleine brandjes gesticht en supporters gooiden vuurwerk op het veld. Hierdoor werd de wedstrijd stilgelegd en werden de supporters van FC Den Bosch uit het stadion gehaald. Op basis van die gebeurtenissen is besloten dat er dit jaar geen fans uit Den Bosch welkom zijn. Hiermee wil de voetbalvierhoek voorkomen dat het net als vorig mis gaat.

Het besluit geldt voorlopig alleen voor het uitpubliek tijdens Willem II – FC Den Bosch

LEES OOK:
Uitvak Willem II-FC Den Bosch ontruimd na rellen, wedstrijd eindigt in 1-2

Pieter Soethout