Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Faillissement dreigt voor Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg

TILBURG – Dierenpark de Oliemeulen verkeert in zwaar weer als gevolg van de coronacrisis. De kleine dierentuin, die al ruim dertig jaar bezoekers ontvangt in Tilburg, staat op de rand van een faillissement. “Als dit nog veel langer duurt zullen we de deuren moeten sluiten”, vertelt allround medewerker Bastiënne Meulenbroek.

Het park, dat onderdak biedt aan zo’n 750 dieren, is zwaar afhankelijk van de inkomsten die worden verdiend door mensen die het park bezoeken. “Nu er geen bezoekers mogen komen verdienen we bijna niets”, vertelt Meulenbroek. “We maken geen aanspraak op subsidies, we vallen overal een beetje buiten.”

De Oliemeulen is begonnen met een grote donatieactie en start binnenkort met de mogelijkheid voor bezoekers om een dier te adopteren. “We hopen het op die manier nog even uit te zingen, maar het moet allemaal niet te lang gaan duren”, zegt Meulenbroek. “Ik wil er niet over nadenken wat er met de dieren zou moeten gebeuren als we gaan sluiten en ook voor medewerkers zou de impact groot zijn. Er lopen hier mensen rond die hier al meer dan twintig jaar werken. Je wil er toch niet aan denken dat je na zo’n lange tijd de dieren niet meer kan verzorgen.”

Om de bezoekers toch bij de dieren te blijven betrekken is het park begonnen met een wekelijkse livestream op Facebook. Elke week wordt er een ander thema aangesneden. “Volgende week kijken we mee met het voeren van de alligators, dat zie je normaal nooit’, aldus Meulenbroek.

Tom van Rooijen