Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

ETZ weer volop in bedrijf na stroomstoring

Tilburg – Ook in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) viel donderdagochtend 23 augustus het licht even uit. Omdat het ziekenhuis een eigen noodaggregaat heeft dat na enkele seconden de stroomvoorziening overnam, is de patiëntenzorg geen moment in gevaar geweest.

Alleen de niet-acute operaties en afspraken op de poliklinieken werden uitgesteld. “Dit hebben we uit voorzorg gedaan”, blikt intensivist en medisch manager van de afdeling intensive care (IC) Hans Kuijsten terug. “Dat was uiteraard vervelend voor alle patiënten die hiervan hinder hebben ondervonden, maar patiëntveiligheid heeft in dit soort crisissituaties de hoogste prioriteit.”

Kuijsten maakt deel uit van het crisisteam binnen het ETZ, dat direct na het uitvallen van de stroom bijeen werd geroepen. “Samen met de collega’s van de andere grote afdelingen in het ziekenhuis hebben we maatregelen getroffen om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.” Op het moment van de stroomstoring lagen 25 patiënten op de IC. “Die hebben hier helemaal niets van gemerkt”.

Foto: Ellen den Ouden

Omroep Tilburg