ETZ en TU/e krijgen 1,7 miljoen voor ontwikkeling van MRI-technologie

Het ETZ heeft samen met Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een grote subsidie binnengehaald voor de ontwikkeling van MRI-technologie (beeld ter illustratie).

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben een flinke subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Neurochirurg Geert-Jan Rutten van het ETZ en professor Luc Florack van TU/e dienden samen de subsidieaanvraag in.

Met de subsidie willen ETZ en TU/e onderzoeken hoe ze MRI-technologie verder kunnen ontwikkelen om hersenbanen in kaart te brengen. Dit is essentieel voor een optimale planning van de behandeling van hersentumoren en andere ziektes, zoals Parkinson. Wetenschappers en klinische experts werken samen, waarbij het ETZ een belangrijke rol speelt als hoofdcentrum voor het onderzoek. Neurochirurg Hilko Ardon, neurochirurg Bart Brouwers en neuroloog Thies van Asseldonk zijn betrokken bij de studies.

Neurochirurg Geert-Jan Rutten

Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om effectievere operaties met minder bijwerkingen mogelijk te maken. Zo kunnen patiënten sneller herstellen en deelnemen aan de maatschappij. In totaal is er 1,7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het onderzoek.

Met deze subsidie zijn ETZ en TU/e in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling van geavanceerde MRI-technologie en om daarmee de behandeling van hersenaandoeningen te verbeteren.

Lees ook:
Nieuw: Een hypermoderne scanner voor patiënten bij ETZ TweeSteden

Kees-Luc Simons