ETZ en Tilburg University doen samen onderzoek naar verbeteren patiëntenzorg

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en Tilburg University gaan tot en met 2023 jaarlijks een half miljoen euro vrijmaken om onderzoek te doen naar het verbeteren van de patiëntenzorg. Met het geld zullen zo’n acht studies gefinancierd worden naar verschillende terreinen binnen de zorg. Eén van de onderwerpen waar onderzoek naar gedaan gaat worden, is gezamenlijke…

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en Tilburg University gaan tot en met 2023 jaarlijks een half miljoen euro vrijmaken om onderzoek te doen naar het verbeteren van de patiëntenzorg. Met het geld zullen zo’n acht studies gefinancierd worden naar verschillende terreinen binnen de zorg.

Eén van de onderwerpen waar onderzoek naar gedaan gaat worden, is gezamenlijke besluitvorming door patiënten en medisch specialist. Het ETZ herkent dat patiënten meer regie over hun eigen zorg willen voeren.

Een ander aspect is het slimmer gebruik maken van data bij medische behandelingen. Zo zouden algoritmes de specialisten kunnen gaan helpen bij het beoordelen van beelden uit een CT-scan.

Omroep Tilburg