Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Bewoners Tilburg Zuid hebben genoeg van parkeeroverlast

Niet kunnen parkeren in je eigen straat. Het klinkt misschien als een luxeprobleem, maar als het regelmatig gebeurt dan kan het toch knap vervelend worden. Dat vinden de inwoners van een aantal straten in Tilburg Zuid ook. Zij wonen nét buiten het gebied waar het parkeren geld kost en zien dat veel niet-straatbewoners daar dankbaar…

Niet kunnen parkeren in je eigen straat. Het klinkt misschien als een luxeprobleem, maar als het regelmatig gebeurt dan kan het toch knap vervelend worden. Dat vinden de inwoners van een aantal straten in Tilburg Zuid ook. Zij wonen nét buiten het gebied waar het parkeren geld kost en zien dat veel niet-straatbewoners daar dankbaar gebruik van maken. Bovendien staan er meer dan eens auto’s op plaatsen waar ze niet horen te staan, zoals op stoep.

De gemeente wil er iets aan gaan doen. Als mogelijke oplossing wil de gemeente samen met bewoners onderzoeken of het gebied voor betaald parkeren kan worden uitgebreid. Parkeren in de straat is dan niet langer gratis, waardoor het parkeren minder aantrekkelijk wordt voor mensen die vanuit de betreffende straten te voet of op de fiets naar het centrum gaan.

Er is echter ook een keerzijde, want als het betaald parkeren in de straten wordt ingevoerd, zullen de bewoners een parkeervergunning aan moeten schaffen. De bewoners zijn er dus nog niet over uit of dit nu de ideale oplossing voor het parkeerprobleem is.

Omroep Tilburg