Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Emma uit Tilburg zit in de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd

Emma Dijkman een van de finalisten Jeugdjournaalwedstrijd - foto van Emma met paard
Foto: NOS Jeugdjournaal

TILBURG – Emma Dijkman (9) uit Tilburg is een van de laatste twee van tien kinderen die mee mogen doen in de finale van de Jeugdjournaalwedstrijd. Zij gaven gehoor aan de oproep om mee te doen met de wedstrijd, die is georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. In totaal hebben bijna 400 kinderen meegedaan door middel van het inzenden van een video. Daar zijn ze dan in te zien als journalist.

Het is niet vreemd dat veel van hen de coronacrisis als onderwerp kozen. Emma’s onderwerp gaat echter over een paardrijwedstrijd.

De redactie van het programma had de lastige taak om uit de inzendingen tien finalisten te kiezen. Die tien mogen op zondag 19 april alles uit de kast halen voor de hoofdprijs. De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een cameraploeg van het programma om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Aangepaste finale

Normaal worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding. De kinderen voeren drie opdrachten uit die worden beoordeeld door een jury. Die bestaat uit de winnaar van 2019, Rómeycia, verslaggever Noortje Deutekom van het Jeugdjournaal en YouTuber KORTHOM.

Kees-Luc Simons