Efteling tentoonstelling razend populair, aankomend weekend al bijna uitverkocht

foto: bymarjo

De Efteling tentoonstelling in het Noordbrabants Museum in Den Bosch is razend populair. Afgelopen weekend waren alle 1100 kaartjes per dag uitverkocht en ook voor aankomend weekend gaat het hard. In het museum hangt van alles: van tekeningen van Efteling-bedenker Anton Pieck tot Holle Bolle Gijs.

Al voordat de poorten open gingen, stonden er mensen te wachten. Daar werden ze ontvangen door Pardoes, Pardijn en twee hofdames. Alle kaartjes waren uitverkocht en er wordt gewerkt met tijdsloten om de drukte te verdelen.

“We zien gewoon heel graag dat mensen willen komen”, vertelt een woordvoerder van het museum. “Iedereen is zo ontzettend positief, want het is echt een expositie, die je een kijkje achter de schermen geeft. De Efteling is al ontzettend populair en je krijgt het gevoel van het pretpark, maar dan in een museum.”

Tijdsloten
Ook aankomend weekend lijkt het weer erg druk te gaan worden. Bezoekers moeten een tijdslot reserveren. Dit kan van elf uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags. Heel wat mensen hebben al een reservering geplaatst, want op zowel zaterdag als zondag zijn er nog maar twee tijdsloten aan het einde van de dag beschikbaar.

Het is de eerste keer dat er zoveel spullen uit de Efteling buiten het pretpark tentoongesteld worden. De bezoekers kunnen er maar liefst 250 objecten zien. Volgens het Noordbrabants Museum kun je er zeventig jaar geschiedenis van de Efteling zien.

Komend weekend zijn er misschien wel meer kaarten beschikbaar. “We moeten kijken naar de doorloop, want je weet nooit hoe lang mensen in het museum blijven. Nu waren het 1100 kaartjes per dag. Deze week nemen we een beslissing over aankomend weekend.”

De tentoonstelling is te bekijken tot en met 21 mei 2023.

Efteling tentoonstelling
foto: bymarjo
Efteling tentoonstelling
foto: bymarjo

Pieter Soethout