Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Eerste huurder ontvangt sleutel van winkelruimte in de Winkelplint

Bron: Omroep Tilburg / Pieter Soethout

De Winkelplint, een rij winkelpanden onder het stadhuis, heeft een eerste nieuwe huurder. Vrijdagmiddag overhandigde wethouder Oscar Dusschooten de symbolische sleutel tijdens een kort officieel moment aan Bomont.

Bomont is de eerste huurder die de gemeente bekendmaakt. De Winkelplint moet ervoor zorgen dat de Tilburgse binnenstad voortaan een écht winkelrondje heeft. Nu lopen veel mensen vooral nog op en neer, maar door de nieuwe winkels aan de achterkant van het Stadhuis is er een rondje mogelijk.

Sfeer geven aan de stad
Dat klonk Ron Bouwman, algemeen directeur van de winkelketen ook als muziek in de oren. “Wij denken dat we hier de beste plek van heel Tilburg hebben gevonden. Het is een mooie kans in vreemde tijden. Wij willen sfeer brengen in de stad. Dat vinden we heel belangrijk. Het moet leuk zijn om te winkelen en daar willen wij aan bijdragen.”

Volgens wethouder Oscar is er ook al volop belangstelling voor de andere panden. “Bedrijven zijn door corona wel wat meer afwachtend. Door de nieuwe lockdown hebben we geen zicht op wanneer de andere panden gevuld worden”. Een specifieke datum durft de wethouder daarom niet te geven. Hij hoopt binnen nu en een paar maanden een aantal andere ondernemers bekend te maken.

Pieter Soethout