Eengezinswoningen Torenbuurt worden energiezuinig gemaakt

De Torenbuurt
Een straat in de Tilburgse Torenbuurt (foto: Google Maps)

Tiwos gaat de eengezinswoningen in de Torenbuurt opknappen. De huizen worden energiezuinig gemaakt en daardoor kunnen ze volgens de woningcorporatie nog jaren mee.

Lange tijd was het onduidelijk wat er met de huizen en appartementen in de Torenbuurt ging gebeuren. In overleg met de gemeente heeft Tiwos besloten dat de eengezinswoningen worden opgeknapt. Volgend jaar begint de voorbereiding en het onderhoud begint in 2024. De huizen worden energiezuinig gemaakt en daarna kunnen ze nog lang mee.

De komende tijd gaat Tiwos kijken wat er allemaal aan de huizen moet gebeuren. Hierbij krijgen vooral isolatie, ventilatie en het schilderwerk flink wat aandacht.

Portiekflats blijven staan
Daarnaast heeft de woningcorporatie besloten dat ook de portiekflats nog minstens vijf jaar blijven staan. Deze worden nu in ieder geval nog niet opgeknapt. Tiwos denkt dat de flats ergens tussen 2028 en 2033 gesloopt worden. De komende tijd gaat de woningcorporatie dit verder onderzoeken.

Bewoners met vragen kunnen terecht in ’t Muntje. Op woensdag 26 oktober en woensdag 9 november is Tiwos aanwezig om de mensen te woord te staan. Ook organiseert de corporatie nog dit jaar een informatiebijeenkomst voor alle bewoners van de buurt. Hier zal het besluit verder worden uitgelegd.

Pieter Soethout