Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Eén lab in Tilburg: voorlopige drugscijfers eenheid Zeeland-West-Brabant

Eenheid Zeeland-West-Brabant heeft in het eerste halfjaar van 2021 tien drugsproductielocaties ontdekt en ontruimd. Dit maakt de eenheid zojuist bekend op politie.nl. In Tilburg ging het om één lab.

Naast de tien productielocaties zijn er ook veertien opslaglocaties en vijftien drugsafval dumpingen bij de eenheid gemeld. Ondanks dat het aantal drugsdumpingen daalt, blijft het aantal laboratoria stijgen. Dit betekent volgens de eenheidscoördinator in Zeeland-West-Brabant niet dat er niet wordt gedumpt, maar dat ‘de criminelen nieuwe manieren hebben gevonden’. Drugsafval wordt nu geloosd in het water, riool of in de grond.

Tips

Eind april werd in Tilburg een mdma- lab ontdekt. Die was verstopt in een loods aan de Schoorweg. Een sterke chemische lucht gaf het destijds weg aan agenten. Ook burgers spelen een grote rol in de ontdekking van drugslabs: bij zes van de tien labs in het afgelopen halfjaar kwam de melding van een burger. De politie roept burgers op om waakzaam te blijven: denk aan bewegingen op ongebruikelijke tijden bij een woning of bedrijfspand, witte busjes die achteruit geparkeerd staan tegen de ingang aan of bijvoorbeeld een ‘zoetige’ chemische lucht. 

Edita Saakian