Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Meer dan ton aan contant geld gevonden na aanhouding drugshandelaar

Nadat de drugshandelaar is aangehouden fouilleren agenten hem op het bureau. Daar blijkt de Tilburger meer dan 300 euro contant geld bij zich te dragen. In zijn woning vinden politiemensen nog eens meer dan 100.000 euro contant geld.
Foto: Pixabay

TILBURG – Een 27-jarige Tilburger is zaterdag 17 oktober op de Pironstraat aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. In de woning van de verdachte vond de politie die avond nog meer dan 100.000 euro aan contant geld. Daarom is de man ook aangehouden voor witwassen.

Mensen van de politie vermoeden dat er zaterdagavond 17 oktober rond kwart over elf op de Pironstraat wordt gedeald. Dat is de reden waarom ze besluiten de personen om wie het gaat te controleren. Ze spreken de man die ze verdenken van verkoop van drugs aan, en vragen hem het voertuig, wat hij op dat moment bestuurt, te verlaten. Na de aanhouding van de vermoedelijke drugshandelaar fouilleren agenten hem op het bureau. Daar blijkt de Tilburger meer dan 300 euro contant geld bij zich te dragen. Ook vinden ze dan nog flink wat gripzakjes, gevuld met – naar het zich laat aanzien – cocaïne, in zijn onderbroek. Zowel de auto waar hij in reed als het geld en de drugs die hij op zak had, zijn in beslag genomen.

Witwassen

Diezelfde avond is ook de woning van de verdachte doorzocht. Tijdens de zoeking vinden politiemensen daar meer dan 100.000 euro contant geld. Al het geld is in beslag genomen omdat het mogelijk vanuit criminele activiteiten afkomstig is. De Tilburger van 27 zit vast en de politie verhoort hem. Het onderzoek loopt.

Kees-Luc Simons