Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Drugsafval gedumpt op twee locaties in Tilburg-West

Drugscriminelen hebben drugsafval gedump op twee locaties in Tilburg-West
Foto: politie

TILBURG – Afgelopen weekend zijn er kartonnen dozen en diverse jerrycans met drugsafval gedumpt op twee plekken in Tilburg-West. Vrijdagnacht werd er afval gedumpt aan de Zwartvenseweg en zaterdagnacht gebeurde er hetzelfde aan de Bieslookweg. De politie veronderstelt dat er een verband is tussen de twee dumpingen. Het is op beide plekken, na metingen van de brandweer, deskundig opgeruimd.

Zwartvenseweg

Zaterdagochtend kwam er rond 09.00 uur een melding binnen bij de politie van een dumping van drugsafval aan de Zwartvenseweg. Er hing een heftige chemische lucht rondom een groot aantal gedumpte dozen en blauwe vaten. Via een buurtonderzoek zijn ze erachter gekomen dat het afval na 22.00 uur gestort moest zijn.

Bieslookweg

Bij de Bieslookweg kwam de melding rond 11.30 uur binnen. Ook hier ging het om een dumping van drugsafval in kartonnen dozen en diverse jerrycans. Het afval was gedropt bij een plantsoen tegenover de begraafplaats. Net als bij de dumping aan Zwartvenseweg was er ook sprake van een chemische lucht.

Dani Mom