Beekse Bergen weer toegankelijk voor alle bezoekers

HILVARENBEEK – Na een wekenlange sluiting is Safaripark Beekse Bergen vanaf vandaag weer toegankelijk voor alle bezoekers. Eerder experimenteerde het park al met het uitsluitend toelaten van abonnementhouders, maar nu is iedereen dus weer welkom. Wel moeten bezoekers vooraf tickets reserveren om topdrukte te voorkomen.

“In alle jaren dat ik hier werk, zijn wij misschien één dag dicht geweest vanwege te harde sneeuw”, vertelt dutymanager Joke Priester. “Ik ben ontzettend blij dat we weer open mogen.” Ook de bezoekers zijn enthousiast. “We hebben ons nu wel lang genoeg binnen verveeld”, vertelt een moeder die het park bezoekt met haar zoon.

Ook bij Safaripark Beekse Bergen moet anderhalve meter afstand gehouden worden | Foto: Omroep Tilburg

Dat het park weer geopend is, betekent niet dat het coronavirus ook ten einde is. Net als vele andere instanties, neemt het safaripark ook de nodige maatregelen. “Houd één chimpansee afstand”, is op verschillende plaatsen in het park te lezen. “We leggen ook verantwoordelijkheid bij de bezoekers zelf”, vertelt Priester. “Op knelpunten treffen we extra maatregelen. Op plaatsen waar vaak rijen ontstaan zijn bijvoorbeeld strepen op de grond gezet om de anderhalve meter afstand goed te kunnen waarborgen.” Op verschillende plaatsen in het park is ook desinfecterende handgel aanwezig en het hele park heeft een verplichte éénrichtingslooproute.

Tom van Rooijen