Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dringend advies mondkapjes te dragen op middelbare scholen

TILBURG – Vanaf maandag geldt er een dringend advies voor middelbare scholen om mondkapjes te gaan dragen. Dit geldt voor alle plaatsen waar geen anderhalve meter gehandhaafd kan worden, dus in de klaslokalen mogen de mondkapjes weer af.

Op een groot deel van de middelbare scholen in Tilburg dragen scholieren vanaf nu mondkapjes. Na een landelijk dringend advies mogen middelbare scholen zelf bepalen of ze mondkapjes gaan gebruiken. Het advies is sinds vorige week besproken na een oproep van de VO-raad. Als de school instemt met het advies, moeten scholieren voortaan een mondkapje gaan dragen. Dit geldt voor in de aula, tijdens de pauze en bij het wisselen van de les. In het klaslokaal zelf geldt het advies niet, aangezien hier de anderhalve meter gehandhaafd kan worden.

Middelbare scholen

Diverse middelbare scholen in Tilburg stemmen in met het dringend advies. Zo hebben ze afgelopen vrijdag de ouders verzocht om de leerlingen voortaan naar school te laten komen met een mondkapje. Het Odulphuslyceum in Tilburg laat weten dat het voor iedereen nog even wennen is om buiten de klaslokalen een mondkapje te dragen. De school vindt het belangrijk het advies op te volgen en met leerlingen het gesprek aan te gaan over de essentie van de maatregel.

Janneke Timmermans