Drie aanhoudingen voor internationale drugs- en vuurwapenhandel in Tilburg

Foto: SQ Vision.

Na een inval van de landelijke opsporingsdienst in een huis in Tilburg zijn drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van handel in vuurwapens en verdovende middelen en/of van witwassen, dat laat de politie dinsdagmiddag weten.

De drie verdachten zijn een man van 57 jaar en een man van 60 jaar uit Tilburg. De derde verdachte is een vrouw van 42 jaar uit Geertruidenberg. De aanhoudingen kwamen na een huisdoorzoeking bij een woning aan de Conservatoriumlaan in Tilburg. Daar werden ook twee voertuigen in beslag genomen.

Internationale actie
De invallen in een woning in Tilburg en Geertruidenberg maken deel uit van een internationale actie, want ook in Polen en Roemenië werden door de politie aldaar een aantal panden doorzocht. Naast de Roemeense en de Poolse politie werkten ook het Duitse Openbaar Ministerie en Europol aan het opsporingsonderzoek mee.

De politie onderschepte berichten over de handel van verdovende middelen en vuurwapens. Hierna startte de Landelijke Eenheid Opsporing van de Dienst Infrastructuur een opsporingsonderzoek.

Door dit onderzoek kwam de politie de drie verdachten op het spoor. De politie denkt dat de verdachten zich bezig hebben gehouden met de internationale handel in verdovende middelen en vuurwapens in onder andere Roemenië, Polen en Duitsland.

Volledige beperkingen
De politie laat weten dat ze naast deze drie Nederlandse verdachten, meerdere aanhoudingen niet uitsluiten. De drie Nederlandse verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Edita Saakian