Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Doordeweeks trouwen? In Tilburg betaal je het meest

Het raadhuis in Udenhout | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Uit recent onderzoek is gebleken dat Tilburg de duurste gemeente in Brabant is om doordeweeks te trouwen. Gemiddeld kost het 781,58 euro om doordeweeks te trouwen in Tilburg. Ook voor een bruiloft in het weekend zal er diep in de buidel moeten worden getast.

Gemeenten mogen zelf het tarief van een huwelijksceremonie bepalen. Landelijk zijn er geen regels voor de prijs van een trouwceremonie. ‘’De verschillen per gemeente zijn anno 2023 nog steeds extreem’’, zegt Sarah Glasbergen. Zij is de oprichter van ThePerfectWedding.nl, dat jaarlijks een onderzoek doet naar de prijzen per gemeente.

Gestegen prijzen
In Brabant komt kun je in Heusden doordeweeks het goedkoopst trouwen. Koppels kunnen daar hun liefde voor 272 euro bezegelen. Terwijl in Tilburg gemiddeld 781,58 euro betaald moet worden om in het huwelijksbootje te stappen. Vorig jaar kostte het nog 747,30 euro om doordeweeks het ja-woord te geven.

De duurste
De duurste trouwlocatie van de gemeente Tilburg is de Raadzaal in Udenhout. Om hier op zondag te trouwen moet er maar liefst 1.306 euro neergelegd worden. Tilburgers met een minder grote portemonnee kunnen op maandag tussen 09:00 en 09:30 uur terecht in de Stadswinkel in het centrum om ‘gratis te trouwen’. Men moet dan wel rekening houden met de wachttijd van zeven maanden.

Fabrice Leclaire