Diverse straten dicht tijdens Ten Miles

Tilburg – Tijdens het internationale hardloopevenement Tilburg Ten Miles op zondag 3 september zijn er diverse straten afgesloten.

Het parcours staat op tilburgtenmiles.nl. Het evenement kan enige overlast veroorzaken. De opbouw van de route begint zondagochtend om 06:00 uur op de Burgemeester Brokxlaan. Die is vanaf dat tijdstip tot 20:00 uur afgesloten tussen het NS-plein en de Gasthuisring.

Om 10:30 uur starten de eerste deelnemers, en de laatste lopers worden om 16:00 uur verwacht bij de eindstreep. Daarna wordt het parcours afgebroken. Naar verwachting zijn de straten vanaf 16:30 uur weer bereikbaar voor het verkeer, behalve de eerder genoemde Burgemeester Brokxlaan.

Doorgaand verkeer kan omrijden via de Ringbanen. Het busstation en het centraal station zijn bereikbaar via de Hart van Brabantlaan. Ook de parkeergarages in het centrum zijn bereikbaar, behalve die aan de Emmapassage.

De start en finish zijn net als vorig jaar in de Spoorzone. Dit jaar zijn er 10.000 deelnemers en naar verwachting komen er enkele tienduizenden bezoekers kijken.

Omroep Tilburg