Coöperatie Midden-BrabantGlas succesvol

Coöperatie Midden-BrabantGlas verbindt dorpen aan het glasvezelnetwerk. Doordat de aanleg van glasvezel in januari van 2017 daadwerkelijk is begonnen, kan de coöperatie binnenkort haar 3.300e lid verwelkomen.

Hiermee zijn er al 300 leden meer dan waarop was gerekend voor een sluitende exploitatie. Dit betekent ook dat de maandtarieven voor de leden mogelijk eerder omlaag kunnen dan vooraf werd verwacht. 

Inmiddels hebben bewoners van de dorpen Galder en Molenschot zelf het initiatief genomen om zich aan te sluiten bij de coöperatie, zodat aansluiting op het glasvezelnetwerk ook voor hen mogelijk wordt. 

Midden-BrabantGlas is een burgerinitiatief dat zich sinds eind 2015 inzet om mensen uit geheel Midden-Brabant bij elkaar te brengen om zelf via een coöperatief model een glasvezelnetwerk in het buitengebied aan te laten leggen.

Om dit project te realiseren zijn vier coöperaties opgericht: LangstraatGlas, GroenewoudGlas, GilzeEnRijenGlas en Baarle-NassauGlas. Midden-BrabantGlas legt, als overkoepelende organisatie, sinds januari 2017 voor de vier coöperaties het netwerk aan en zorgt voor het onderhoud en de administratie.

Meer informatie is te vinden op midden-brabantglas.nl.

Omroep Tilburg