Hier mag je geen vuurwerk afsteken tijdens Oud & Nieuw

Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling (foto: gemeente Tilburg)

De gemeente stelt twee vuurwerkvrije zones in tijdens de jaarwisseling. Het gaat om een gebied in de Reeshof en de omgeving van het centrum en de Piushaven. Er zijn hier wel vuurwerkshows gepland.

Steken inwoners van Tilburg toch vuurwerk af in de vuurwerkvrije zones, dan staat daar een boete van 250 euro op. Wel toegestaan is categorie F1 vuurwerk. Dit zijn bijvoorbeeld knalerwten, sterretjes en trektouwtjes.

Vuurwerkvrije zones in Reeshof en bij Piushaven
Het gebied rond de Piushaven en het centrum is voor het zelf afsteken van vuurwerk dus verboden terrein. De vuurwerkvrije zone loopt tot aan het spoor en zelfs tot aan de A58. De wijken Fatima, Hoogvenne, Jeruzalem en een deel van Broekhoven vallen hier ook onder. De andere zone waar geen vuurwerk afgestoken mag worden ligt in de Reeshof. Hier ligt het vuurwerkvrije gebied tussen het spoor en de Bijsterveldlaan. In de rest van Tilburg mag tussen 18:00 op 31 december en 02:00 op 1 januari vuurwerk af worden gestoken.  

Vuurwerk afsteken mag in de eerder genoemde gebieden dus niet. Wel zijn er gedurende de avond twee vuurwerkshows per locatie. Om 19:00 uur is er een show voor kinderen en om middernacht volgen de grote vuurwerkshows.

Melding maken
Wordt er toch vuurwerk afgestoken in de vuurwerkvrije zones? Dan kun je een melding maken via de Fixi app. Ook wanneer je ergens anders overlast ervaart van vuurwerk kun je dit hier aangeven. In geval van nood is het volgens de gemeente verstandig om contact op de nemen met de politie.

Waar de grenzen van de vuurwerkvrije zones precies liggen, is hier te bekijken.

Pieter Soethout