Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Distributiecentrum Jumbo geblokkeerd door boeren, gevolgen Tilburgse supermarkten nog onbekend

Het Jumbo Pick Up Point op bedrijventerrein Katsbogten in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Boeren zijn vroeg in de ochtend begonnen met actievoeren bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Breda. Met tientallen trekkers hebben de boeren gezorgd dat de in- en uitgang van het distributiecentrum geblokkeerd was. Wat dit voor de Tilburgse vestigingen van de supermarktketen betekent, is nog niet bekend.

De boeren vinden onder andere dat supermarkten te weinig voor hun producten betalen. Daarom willen ze in gesprek met het supermarktconcern. Ook zaterdag werden verschillende distributiecentra van supermarkten geblokkeerd. Een aantal vestigingen konden daardoor niet goed bevoorraad worden en er waren problemen met het bezorgen van boodschappen. De blokkade van maandagochtend duurde tot ongeveer 10:00u.

Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel laat weten dat de gevolgen voor Tilburgse vestigingen nog niet helemaal duidelijk zijn. Uit rondvraag langs een aantal supermarkten blijkt dat er bij sommige vestigingen maandagochtend geen of minder vracht is binnengekomen.

In een radioprogramma van Omroep Brabant laat een van de actievoerders weten: ‘’Jumbo zet alles en iedereen onder druk en haalt desnoods levensmiddelen uit het buitenland en dat levert ons niks op.’’

Janneke Timmermans