Dief in de kraag gegrepen in Professor Romeinstraat

TILBURG – Een inbreker is de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus aangehouden. Na een melding van een inbraakalarm namen twee agenten poolshoogte bij een bedrijfspand aan de Professor Romeinstraat. Daar werd de dief op heterdaad betrapt.

In de nacht van maandag op dinsdag rond 02.50 uur kregen de agenten de melding door van de politiemeldkamer dat er een inbraakalarm afging bij het pand. Zij reden naar het adres waar ook de eigenaar van het bedrijf al was. Aan de achterkant van het gebouw zagen de agenten een zwart geklede man lopen die probeerde zijn gezicht te verbergen onder zijn capuchon. Zij constateerden braakschade aan de achterkant van het bedrijfspand dat precies in de richting was waar de verdachte vandaan kwam lopen. De agenten hielden de man staande.

Inbrekersgereedschap

Bij fouillering bleek de dief inbrekersgereedschap en een mes bij zich te hebben. De agenten keken of er nog andere verdachten in het pand waren, maar konden niemand vinden. De inbreker is aangehouden en naar het bureau gebracht. De eigenaar deed aangifte van diefstal en zal beelden van bewakingscamera’s aan de politie overhandigen voor het onderzoek.

Omroep Tilburg