Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg te Water: Sur le Ponton

Carel Kraayenhof | Foto: carelkraayenhof.nl

TILBURG – Naast ‘Sous le Pont’ komt er dit jaar muziek te water vanaf het ponton. Zaterdagavond 27 augustus speelt Carel Kraayenhof de sterren van de Piushaven-hemel ‘Sur le Ponton’ samen met Juan Pablo Dobal. Voorprogramma: de zusjes Jawa en Shaza Manla.

Met een knipoog in naam naar de varende concerten Sous le Pont heeft de Tilburgse Piushaven nu ook zijn eigen ‘PrinsengrachTconcert’. U kunt in de haven genieten van niemand minder dan Carel Kraayenhof, bekend van zijn bijzondere optreden voor het koninklijk paar met tranen van Maximá. Carel geeft samen met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal vanaf het ponton-podium op het water een prachtconcert op bandoneon en vleugel. Vanuit bootjes drijvend voor het podium, maar ook vanaf de kade kan het publiek genieten van dit unieke concert.

Hotel Victoria

‘Hotel Victoria’ is de titel van het theaterprogramma en de CD van het duo Carel Kraayenhof – Juan Pablo Dobal. De tango die zijn naam leende aan dit album dateert uit 1906 en is van de hand van pianist Feliciano Latasa, die hij vernoemde naar het fameuze Gran Hotel Victoria te Buenos Aires. Dit roemruchte hotel was de ontmoetingsplaats van vele musici en artiesten die hun fortuin zochten in de grote metropool, die aan de vooravond stond van de grote tangorage, die tenslotte de wereld zou betoveren. Het hotel is het baken in de zee van de reizende muzikant.

Omroep Tilburg