Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Defensie verlengt periode voor nachtelijke oefenvluchten

Een Cougar transporthelikopter | Foto: Frans Berkelaar / flickr.com

GILZE EN RIJEN – De periode waarin helikopters van de Koninklijke Luchtmacht ook ’s avonds oefenvluchten uitvoeren, wordt met een aantal weken verlengd. Volgens het Defensie Helikopter commando, het onderdeel waarbij alle helikopters zijn gestationeerd, kan er momenteel vanwege het coronavirus niet in het buitenland getraind worden. Daarom vinden er momenteel meer trainingen in eigen land plaats.

Een van de belangrijke oefenlocaties waar de Luchtmacht normaal gesproken gebruik van maakt, is Fort Hood in Texas, Verenigde Staten. Ook in Nederland zijn verschillende terreinen die men gebruikt voor oefenvluchten. De luchtmacht probeert de trainingen voor zowel de helikopterbemanningen als de jachtvliegers en transportvliegtuigen zoveel mogelijk over deze terreinen te verspreiden. Omdat er ook getraind moet worden op vliegen in nachtelijke omstandigheden, vinden sommige oefeningen plaats na zonsondergang.

De trainingen vinden plaats van 11 mei tot en met 14 mei, van 18 mei tot en met 20 mei en van 25 mei tot en met 28 mei. Defensie verwacht dat de oefenvluchten enige overlast voor omwonenden mee zullen brengen. Mensen die klachten hebben, kunnen deze melden via de website of per mail.

Dani Mom