Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Nacht Staat Op: Poppodium 013 wil boete riskeren

Poppodium 013 in de avond. (foto: Gijs Franken)

Poppodium 013 in Tilburg gaat door met de actie ‘De Nacht Staat Op’. De uitgaansgelegenheid neemt een boete van 10.000 euro op de koop toe.

De gemeente gaat die boete opleggen wanneer 013 zaterdagavond, zoals aangekondigd, coronabeperkingen naast zich neerlegt en toch om tien uur open gaat, meldt Omroep Brabant. “Dit is kennelijk het spel dat gespeeld moet worden”, aldus -13-directeur Frans Frijns.

‘Openstelling is een belangrijk signaal’
“Het is in het belang van de jeugd, onze medewerkers, de artiesten en ons voortbestaan dat we open gaan”, vertelt Frijns. “Tienduizend euro is een bak geld, maar ik vind dat ons programma een belangrijk signaal is naar de maatschappij dat er iets moet gebeuren. Het is niet voor niets dat het kabinet aan versoepelingen denkt, al zijn wij als 013 en de sector niet geholpen met openstelling tot middernacht. Dat lost niks op.”

Voor de gemeente Tilburg staat het buiten kijf dat iedereen zich aan de sluitingsregels moet houden, 013 dus ook en vandaar dat er met een boete wordt gedreigd. Een woordvoerder laat weliswaar weten dat de gemeente het gesprek met de uitgaanssector ‘met charme’ ingaat, maar ook dat er bij overtreding van de regels niet te marchanderen valt.

LEES OOK: 013 gaat open voor De Nacht staat op en wil signaal aan kabinet geven

Omroep Brabant