De Huiskamer voor pleegouders officieel geopend

Bron: Pieter Soethout / Omroep Tilburg

De Huiskamer voor pleegouders is officieel geopend. Na een welkomstwoord van de initiatiefneemsters verzorgde wethouder Marcelle Hendrickx de onthulling van het logo aan de buitenkant van het pand.

Jong en oud waren aanwezig tijdens de opening van de Huiskamer voor pleegouders. Een initiatief van Loutje Bosch, Mirja van Erp, Evelien Zweekhorst en Marianne Phaff. De laatste van het rijtje houdt een mooie speech, die wordt ontvangen met een daverend applaus. “Wij willen pleegouders vooral laten zien en laten voelen dat ze belangrijk zijn, dat we ze nodig hebben en dat ze ertoe doen.”

Een luisterend oor
Phaff vertelt dat de Huiskamer voor pleegouders geen plek is voor alleen maar de vervelende ervaringen. “Tuurlijk bieden we een luisterend oor wanneer het bij iemand wat minder gaat. Dat doen we ook zeker wanneer iemand juist iets positiefs te melden heeft. Het kan heel fijn zijn om dat met elkaar te delen.”

De initiatiefnemers zijn ontzettend blij met de locatie aan het Wilhelminapark. “De locatie is natuurlijk helemaal geweldig. Er waren nog drie andere personen die het ook wilden hebben, maar gelukkig zijn wij het geworden.”

Geweldig idee
Uiteindelijk doet ook Marcelle Hendrickx nog een duit in het zakje. Zij was vanaf moment één betrokken en enthousiast over het idee van de Huiskamer voor pleegouders. “Na de eerste afspraak met de pleegmoeders zei ik al meteen: ‘dit moet gaan lukken’. Ik ben dan ook heel blij dat het helemaal is gelukt. We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor ieder kind. Op die manier kunnen ze allemaal met liefde en in gezondheid opgroeien”

Ik ben heel blij dat het helemaal is gelukt – Marcelle Hendrickx

De onthulling
Na de toespraak van wethouder Hendrickx verplaatst het gezelschap zich naar buiten. Onder luid applaus van de aanwezigen wordt het witte doek dat voor de banner hing naar beneden gehaald. Het nieuwe logo van de Huiskamer voor pleegouders hangt voortaan prominent boven de ingang van het gebouw.

Al langere tijd was er het idee om een Huiskamer voor pleegouders op te zetten. De initiatiefnemers misten een plek waar ze met lotgenoten konden spreken over alles wat een pleegouder bezighoudt. Zo’n plek was er nog niet, maar mede dankzij een subsidiëring van de gemeente kan de Huiskamer in ieder geval voor één jaar open.

Pieter Soethout