Dankraam Tilburg officieel onthuld door burgemeester en wethouder

Burgemeester Theo Weterings en wethouder Marcelle Hendrickx hebben een dankraam onthuld aan de gevel van het Paleis-Raadhuis.

TILBURG – 27 februari werd er een zogeheten Dankraam onthuld aan de gevel van het Paleis-Raadhuis in de binnenstad. Het werd onthuld door burgemeester Theo Weterings en wethouder Marcelle Hendrickx.

Het Dankraam is een geveldoek dat is geïnspireerd op het Dankraam uit 1951 toen er een pokkenepidemie heerste in Tilburg. Toen schonken burgers dankpaneeltjes aan dappere burgers en de stad kreeg toen een glas-in-loodraam. Nu er sprake is van een coronapandemie hebben de initiatiefnemers van Dankraam Tilburg besloten weer iets te organiseren om de burgers een steuntje in de rug te geven. “Het laat ook zien dat onze stad één gemeenschap wil zijn”, vertelt Marcelle Hendrickx, wethouder.

“Het ziet er een beetje uit als een klassiek glas-in-loodraam. Dat komt omdat alle inzendingen die binnen zijn gekomen in een groot glas-in-loodraam zijn verwerkt”, vertelt Monique Zijp, mede-initiatiefnemer.

Een aantal coronahelden krijgen een dankpaneeltje. Het eerste paneeltje werd uitgereikt aan de jongste helden Dylan & Farah Lintelo. Zij hebben het afgelopen jaar veel optredens georganiseerd voor ouderen. “Dit hebben we gedaan om ze een hart onder de riem te steken”, vertelt Farah.

Ciel Hesen