Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Coronawandelroutes én de Tilburgse horeca helpen, Dieuwertje regelt het

Dieuwertje met het envelopje met consumptiebonnen (foto: Collin Beijk).

Een coronawandelroute langs hippe koffie-, en eettentjes in de stad. Hiermee willen Dieuwertje Vorstenbosch en Jelle van den Hurk Tilburgse ondernemers helpen. Ze hoopten honderd enveloppen met consumptiebonnen en plattegronden te verkopen, maar het zijn er inmiddels vele honderden.

Het is niet de eerste keer dat Dieuwertje ondernemers helpt. Eerder bedacht ze ook al acties voor Kerstmis, Moederdag en Valentijnsdag om Tilburgse ondernemers aan hun omzet te helpen.

Ook nu met de Tilburgse ‘Corona Wandeltje’ Route heeft ze het druk. Bijna dagelijks bezoekt ze de negen deelnemende horecazaakjes om enveloppen met zes consumptiebonnen langs te brengen voor de route.

De enveloppen kunnen mensen voor vijftien euro kopen bij de deelnemende horecazaken of via de website van Lokale Zaken. Daar kan je ook de route van de wandeling downloaden.

“Door corona is iedereen meer gaan wandelen, met deze route leer je de stad en horeca beter kennen.”

De route is ruim zeven kilometer lang en loopt via het station, door het centrum, naar de Piushaven en terug naar de Spoorzone. “Door corona is iedereen meer gaan wandelen, met deze route leer je de stad en horeca beter kennen”, vertelt Dieuwertje.

Met Lokale Zaken willen Dieuwertje en Jelle de Tilburgse ondernemers ondersteunen. “We hebben al best wat acties gehad, maar nog niet voor de horeca. Toen ik door de stad liep, merkte ik dat er best wat zaakjes open waren voor afhalen en die wilden we helpen.”

“Er komen nu mensen die hier normaal nooit komen.”

Binnen een week was alles rond. Er waren ondernemers die meedoen, enveloppen met consumptiebonnen en flyers. Niet veel later startte de actie en de horeca merkte het meteen.

“Er komen nu mensen op de Korvelseweg die daar normaal nooit komen.” En dat is volgens Dieuwertje ook goed nieuws voor de toekomst als horeca weer open mag.

Terwijl Dieuwertje door de stad loopt, wordt er veel naar haar geroepen en gezwaaid door ondernemers die ze met Lokale Zaken geholpen heeft met hun acties. “Die dankbaarheid vind ik heel mooi.” Lopend en op de fiets brengt ze de enveloppen rond op de hele route.

“Zo hebben ze een uitje en ontmoeten ze weer mensen.”

Inmiddels zijn er ook plannen om Tilburgers die het niet breed hebben en vereenzamen de enveloppen deels cadeau te doen. “Zo hebben ze een uitje en ontmoeten ze weer mensen tijdens het wandelen door de stad.”

Dieuwertje straalt als ze erover vertelt, want ze vindt het ‘overweldigend’ dat haar idee zo snel zo’n groot succes is geworden. “Ik ga van de week maar enveloppen bijbestellen en nieuwe bonnen laten drukken.”

LEES OOK:
Dieuwertje maakt Tilburgse ondernemers blij met extra omzet

Collin Beijk