Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Coronaspuwer gaat twee weken de cel in

Coronaspuwer twee weken celstraf - foto van hamer
(foto: Pixabay)

TILBURG – De 36-jarige coronaspuwer die afgelopen vrijdag was aangehouden voor het spugen op een beveiligster, is veroordeeld tot twee weken celstraf. Dat heeft een politierechter in Breda maandag bepaald. Ook krijgt hij twee weken voorwaardelijk celstraf, mocht hij binnen twee jaar soortgelijk gedrag vertonen. Hij beweerde tijdens het incident dat hij is besmet met het coronavirus en heeft meermaals de beveiligster van de Albert Heijn aan de Umberstraat in Tilburg bespuugd.

De ‘coronaspuwer’ was vrijdagavond behoorlijk agressief. Bij binnenkomst was hij al tegen winkelwagentjes aan het schoppen. Later bij de kassa nam de man een agressieve houding aan tegen een caissière van de supermarkt. De beveiligster sprak de verwarde man hierop aan. De man riep daarna luidkeels ‘corona’ en haalde een grote rochel op om vervolgens de beveiligster te bespugen. Ze kon het spuug nog maar net ontwijken. Later vertrok de man waarna hij weer een poging deed om op de beveiligster te spugen, maar ook nu kon dit worden ontweken.

Afgelopen week hebben rechters in Breda en Den Bosch minstens drie vergelijkbare coronaspugers bestraft met acht weken celstraf.

Dani Mom