College schrijft eerste wenskaarten voor eenzame Tilburgers

Het college schrijft de eerste wenskaarten (foto: Pieter Soethout)

Het college is vanochtend samengekomen om wenskaarten voor eenzame Tilburgers te schrijven. Dat gebeurde op het stadhuis, waar ook inwoners van de stad welkom zijn. Op deze manier probeert de gemeente mensen die in eenzaamheid leven een hart onder de riem te steken.

Het is de eerste keer dat de gemeente dit doet. Ze wil dat iedereen zich thuis voelt in Tilburg. Daarom kun je vandaag wenskaarten schrijven voor mensen die zich eenzaam voelen. Dit kan nog tot vijf uur vanmiddag. Je schrijft de kaart niet naar een specifiek persoon, maar juist wat algemener, waardoor hij naar ieder eenzaam persoon in Tilburg gestuurd kan worden.

Onnodige verwarring voorkomen
“Daarmee voorkom je ook dat mensen met bijvoorbeeld Alzheimer van slag raken van zo’n kaart”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Wanneer ze hun eigen naam of die van iemand anders zien, kunnen ze denken dat de kaart van iemand is die ze ooit gekend hebben. Door de aanhef en afsluiting algemeen te houden, voorkom je onnodige verwarring.

Eenzaamheid extra voelbaar
De gemeente regelde kaarten waar alle wethouders en de burgemeester vanochtend een ondersteunende boodschap op schreven. En dat is belangrijk, vindt ook wethouder Esmah Lahlah. “Het is belangrijk dat we dit doen, omdat eenzaamheid tijdens de feestdagen extra voelbaar is. We hopen eenzame Tilburgers zo een steuntje in de rug te geven.” Ook vertelt de wethouder dat ze heeft opgeschreven dat ze aan de eenzamere Tilburgers denkt en ze vooral niet vergeet.

Het is op vrijdag 16 december tot vijf uur ’s middags mogelijk om een wenskaart op het stadhuis te schrijven. De eerste inwoners druppelden iets na tienen al binnen.

Pieter Soethout