Circolo: grootste circusfestival van Nederland nu echt van start

Het circusterrein in het Spoorpark (foto: Jostijn Ligtvoet).

Het startschot van circusfestival Circolo weerklonk donderdagavond in het Spoorpark. Tot en met zondag 30 oktober kom je in het park, maar ook in de Schouwburg en theater De Nieuwe Vorst, terecht in een oase van acrobatiek, theater en humor.

De openingsavond werd verzorgd door twee circusartiesten die in drag de bogen van het Cirkelgewelf in vuur en vlam zette. Het cirkelgewelf zijn twee halve bogen, midden op het festivalterrein. Het is niet alleen een rustplek voor bezoekers, maar ook een speeltoestel voor de artiesten. De metershoge ijzeren bogen gaan soms de lucht in en veranderen in een soort klimtoestel.

Gratis shows
Elke dag worden er in dit circusgewelf een aantal voorstellingen gespeeld voor het toegestroomde publiek, gratis en voor niets. Dat is tussen 14.00 en 21.30 uur.

Het publiek kon na het openingsschot de tent in voor de uitverkochte openingsvoorstelling: ‘Jaws of Steel’. Het is niet de laatste keer dat de twee broers optreden, de komende dagen komen ze nog terug in het programma en daar zijn nog kaartjes voor.

Het is de eerste keer dat het festival neerstrijkt in het Spoorpark. De komende dagen zijn shows te vinden in het Spoorpark, in de Schouwburg en in De Nieuwe Vorst. Het programma vind je hier: Programma – Festival Circolo.

LEES OOK:
Opbouw Festival Circolo begonnen, voor het eerst in het Spoorpark

Edita Saakian