Burgemeester Hilvarenbeek spreekt waardering uit voor coronakalmte

Burgemeester Evert Weys van Hilvarenbeek | Foto: Gemeente Hilvarenbeek

HILVARENBEEK – Nu ook in Hilvarenbeek de eerste besmettingen zijn geconstateerd spreekt burgemeester Weys zich uit. Hij bedankt de inwoners voor hun houding ten opzichte van het coronavirus dat in heel Nederland om zich heen grijpt.

“Het is hartverwarmend om te zien dat in de situatie waarin we nu zitten, inwoners en organisaties opstaan om elkaar op de eigen Beekse wijze te ondersteunen, te bemoedigen en te helpen met praktische zaken. Dat gebeurt met een haast vanzelfsprekende nuchterheid en dat helpt enorm om de rust te bewaren”, laat de burgemeester via de website van de gemeente weten.

Ook spreekt de burgervader zijn beterschapswensen uit aan de getroffenen: “Ik wens de inwoners die getroffen zijn door het virus veel beterschap en hoop dat ze op korte termijn weer herstellen. (…) Ik doe een nadrukkelijk beroep op iedereen om de privacy van de betrokken inwoners te respecteren zodat ze in alle rust kunnen uitzieken.”

Toespraak minister-president

Heel Nederland ligt overhoop dankzij COVID-19, zoals de ingewikkelde naam van het virus luidt. Het kabinet kondigde zondag aan dat in het hele land de scholen en horecagelegenheden sluiten. Vanavond zal minister-president Mark Rutte om 19.00 uur het land toespreken. De laatste keer dat Nederland op een dergelijke wijze door de premier werd toegesproken was in 1973 toen Joop den Uyl een toespraak hield naar aanleiding van de oliecrisis.

Tom van Rooijen