Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Burgemeester brengt een bezoekje aan Landpark Assisië

Helemaal in het noorden van de gemeente Tilburg ligt een prachtig stukje natuur. Landpark Assisië, nu onderdeel van Stichting Prisma, is al sinds jaar en dag een plek waar mensen met een beperking verzorgd worden. Inmiddels wonen er meer dan 250 mensen met een beperking. Maar er gebeurt nog veel meer.

Naar eigen zeggen is burgemeester Weterings al wel eens in de omgeving van het landpark geweest. Hij fietst graag in de groene omgeving, maar het is wel de eerste keer dat hij Landpark Assisië van de binnenkant ziet.

Van alles te doen
Hij krijgt een rondleiding over het park, dat in totaal bijna honderd voetbalvelden groot is. Er is genoeg te doen. De mensen met een beperking wonen er, maar hebben ook dagelijks wat te doen. Zo verzorgen sommigen dieren, anderen plukken appels of ruimen spullen op. Zo is er voor ieder wat wils.

Het is een plek waar mensen die behoefte hebben aan zorg in een veilige, rustige omgeving kunnen wonen. “Voor onze bewoners is die alledaagse hectiek helemaal niet goed”, vertelt Brigite van Haaften, lid van het Raad van Bestuur van Stichting Prisma. “Zij hebben er baat bij dat ze werken en wonen op één plek. Dat bieden wij hier aan.”

De burgemeester krijgt een rondleiding op de fiets, want lopend is het park niet in één keer te zien. Afsluitend is er een gesprek tussen de bewoners en de burgemeester in de kapel.

Bekijk de video om zelf een kijkje te nemen op Landpark Assisië.

Pieter Soethout