Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Bomen planten als protest tegen de komst van Wijkevoort

De plek waar de bomen geplant gaan worden (foto: Marcel Horck)

Hij protesteerde anderhalf jaar lang voor het gemeentehuis van Tilburg tegen de komst van distributiecentrum Wijkevoort, aan de westkant van de stad. Stadsimker Marcel Horck. Zijn actie kon niet voorkomen dat de gemeenteraad uiteindelijk toch ja zei tegen de komst van het industrieterrein. Nu probeert Horck met het planten van bomen zijn stem te laten horen.

Het is de Raad van State die uiteindelijk beslist of het distributiecentrum er uiteindelijk ook echt gaat komen. Volgend voorjaar wordt de definitieve uitspraak verwacht. Tegenstanders gaan zaterdag boompjes planten om te laten zien hoe mooi het gebied Wijkevoort eigenlijk is en dat het zonde is om daar industrie neer te zetten.

Bomen planten
Enkele weken geleden begon de stadsimker samen met anderen al met het planten van de bomen. Wat hem met zijn actie voor het gemeentehuis niet lukte, lukt nu wel. De gemeente heeft hem uitgenodigd om eens te komen praten. Maar voor Horck is dat te laat: “We hebben jarenlang aan de zijlijn gestaan, maar nu is het afwachten tot de uitspraak van de Raad van State. Daarvoor kunnen we toch niets meer doen. Dan kan de gemeente beter komen kijken wat we aankomende zaterdag gaan doen.”

Zelf hoopt de stadsimker dat de plannen voor Wijkevoort toch nog geschrapt worden. “Als je ziet hoe streng er wordt gekeken naar de uitgestoten stikstof zou het zomaar kunnen dat de plannen nog veranderen.”

De bomenplantactie van Marcel Horck is zaterdag net naast de Hultenseweg 35 om 12:00 uur ’s middags.

Pieter Soethout