Bijzondere secretarisvogel geboren in de Beekse Bergen

“Dit jong is het vierde in Europa”, zegt dierenverzorger Robin Meijer. Normaal broedt de secretarisvogel niet zo vaak in gevangenschap, maar dit stel ouders lijkt daar geen last van te hebben.
Foto: Mariska Vermij - van Dijk / Safaripark Beekse Bergen

HILVARENBEEK – In Safaripark Beekse Bergen hebben twee secretarisvogels een jong gekregen. Dit is een bijzondere gebeurtenis, aangezien deze roofvogelsoort bijna nooit eieren uitbroedt in dierentuinen. Dierenverzorger Robin Meijer is erg trots op de komst van het kleine roofvogeltje.

De secretarisvogel leeft in het wild in Afrika op savannen en graslanden.

“Dit jong is het vierde in Europa”, zegt dierenverzorger Robin Meijer. Normaal broedt de secretarisvogel niet zo vaak in gevangenschap, maar deze twee lijken daar geen last van te hebben. “Ons ouderpaar heeft al meerdere nestjes grootgebracht en is daarmee waarschijnlijk het meest kroostrijke koppel van Europa. Daar zijn we heel trots op.”

De vogels leven in het wild in Afrika op savannen en graslanden ten zuiden van de Sahara. Ze zijn erg monogaam en vormen koppeltjes voor het leven. Dit jaar zijn er wereldwijd al zeven kuikens geboren.

Er is een secretarisvogeltje uit het ei gekropen! 🐣

Er is een secretarisvogeltje uit het ei gekropen! 🐣 De geboorte is een bijzondere gebeurtenis, aangezien deze roofvogelsoort in dierentuinen zelden eieren uitbroedt en jongen grootbrengt: het is wereldwijd het zevende kuiken in twaalf maanden tijd.

Posted by Beekse Bergen on 2020 m. birželio 2 d., antradienis

Manon Immerzeel