Bezorgdheid over vastgoed Noordhoek-Bomenbuurt

Tilburg – Bewoners van de wijk Noordhoek-Bomenbuurt maken zich zorgen. Vastgoedondernemers bouwen verschillende bedrijfspanden om tot tientallen éénpersoons woonstudio’s, waaronder panden gelegen aan de Boomstraat ter hoogte van de Pijnboom- en Berkenflat. Gezien de wijk dicht bij het centrum ligt, is deze waarschijnlijk populair bij vastgoedondernemers.

Bewoners van de wijk maken zich inmiddels zorgen over de ontwikkelingen nu en in de toekomst. Er worden problemen verwacht met parkeergelegenheid en dat mogelijk een gedeelte van de wijk voornamelijk zal bestaan uit éénpersoonshuishoudens, met als gevolg snelle doorstroming.

Boven op één bedrijfspand staat zelfs de bouw van een derde etage gepland. De bewoners van de tegenoverliggende flats maken zich zorgen over bijvoorbeeld belemmering van uitzicht en lichtinval, gezien de afstand tussen beide locaties maar beperkt is.

De gemeente kan deze ontwikkelingen niet tegenhouden omdat de panden in het bestemmingsplan een bedrijfs- en woonbestemming hebben. Ondanks dat de wijkraad vergeefs al bezwaar had ingediend, heeft de gemeente zeker begrip voor de zorgen van de wijkbewoners.

 

fotocredit: 2017 Angelique Cornelissen

Omroep Tilburg