Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Beroving gemaskerde dief opgelost

TILBURG – Een 18-jarige Rotterdammer heeft bekend dat hij op maandagavond 22 november 2016 op de Philips Vingboonsstraat een 23-jarige pizzabezorger beroofd heeft. Hij had een apenmasker op en dreigde met een nepvuurwapen. Het slachtoffer moest zijn geld, de bestelling en zijn mobiele telefoon afgeven.

Op maandagavond 22 november 2016 moest een pizzakoerier (23) kort voor middernacht een bestelling afleveren in de Philips Vingboonsstraat. Toen de aangever met zijn scooter op het adres arriveerde, stond er plotseling een grote man voor hem.

De dader was gekleed in een zwart trainingspak en had zijn gezicht afgedekt met een apenmasker. Hij bedreigde de koerier met een op een vuurwapen lijkend, zwart voorwerp. Het slachtoffer moest zijn geld, de bestelling en mobiele telefoon afgeven. De dader ging er met de buit hardlopend vandoor richting Jan Heijnsstraat.

De pizzaman raakte niet gewond, maar was wel onder de indruk van de gebeurtenissen. De politie werd gewaarschuwd, waarbij direct tevergeefs een zoekactie werd ingesteld. De dader, die achteraf een bekende van de politie bleek te zijn, werd indertijd echter niet meer achterhaald.

Omroep Tilburg