Automobilist rijdt met gestolen auto met hoge snelheid in op agent

Een automobilist reed in de Tilburgse Veestraat met een auto op een agent die een stopteken gaf af. De agent wist nog maar net aan een aanrijding te ontkomen.

Een automobilist reed zaterdagavond 19 maart met een gestolen auto met hoge snelheid op een agent af. De agent gaf hem op dat moment een stopteken en wist nog maar net aan een aanrijding te ontkomen. Dit gebeurde in de Veestraat, waar de politie die avond aanwezig was in verband met een medisch voorval.

Een agent liep die avond rond kwart over tien door de Veestraat en hoorde in de buurt het geluid van een hard rijdende auto. Kort hierop zag hij vanuit de Jan van Riebeeckstraat een witte Kia Niro de hoek om scheuren. Omdat de wagen zijn richting op reed, besloot de agent de automobilist aan te spreken op het rijgedrag. De agent liep daarom de weg op en gaf hem met zijn hand een stopteken.

Waar normaal gesproken een auto vaart zou minderen, ging deze wagen alleen maar harder rijden. Om een aanrijding te voorkomen, sprong de politieagent op het laatste moment de stoep op. De automobilist reed daarna hard verder.

Gestolen auto

De politie zette direct de achtervolging in. Even verderop in dezelfde straat vond zij de gezochte auto. Maar er zat niemand meer in. Uit onderzoek bleek dat de auto diezelfde avond gestolen was vanaf een parkeerplaats aan de Dokter Bloemenlaan.

De eigenaar van de auto werd op de hoogte gebracht en deed direct aangifte. De agent die aan een aanrijding had weten te ontkomen deed aangifte van poging tot doodslag. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt nog getuigen.

Kees-Luc Simons