Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Anton Pieckplein vernieuwd voor verjaardag van Efteling-grondlegger

Het Anton Pieckplein in de jaren '50 (foto: de Efteling)

Het centraal gelegen Anton Pieckplein in de Efteling wordt vernieuwd. Dat heeft alles te maken met de verjaardag van de grondlegger van onder andere het Sprookjesbos. Het vernieuwde plein zal voor veel mensen herinneringen doen opleven.

De Efteling is door de jaren heen flink veranderd. Om de invloed van grondlegger Anton Pieck niet uit het oog te verliezen, wordt ‘zijn’ plein aangepast. Het centraal gelegen Anton Pieckplein krijgt een make-over, waardoor het juist meer ruiken, voelen en klinken als de Efteling van vroeger.

Oude sfeer
Het poppenkasthuisje, voor veel oudere bezoekers niet onbekend, wordt hersteld. Ook keren de dagelijkse voorstellingen op het plein terug, net als het herkenbare ballonenvrouwtje. De kleine zweefmolen op het plein is gemaakt en er zijn vier muzikale aapjes aan toegevoegd. De diertjes zijn gebaseerd op een originele schets van Anton Pieck.

Het Efteling Museum biedt extra aandacht aan de kunstenaar uit Den Helder. Samen met het Anton Pieck Museum in Hattem wordt een tijdelijke expositie aangeboden. Bezoekers kunnen kennismaken met andere kunstwerken van de grondlegger van de Efteling.

Het plein ondergaat de komende tijd een kleine metamorfose. Vanaf 19 april, de verjaardag van Anton Pieck, is het vernieuwde plein in volle glorie te zien.

Pieter Soethout