Actie voor long covid patiënten in de Hasseltse Kapel

De hasseltse kapel | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het is alweer een jaar geleden dat de samenleving weer voor een groot deel van het slot ging. Corona lijkt verdwenen, maar voor veel mensen is het nog de dagelijkse realiteit. Zij die last hebben van Long Covid leven in grote onzekerheid en daarom wordt in de Hasseltse Kapel een benefietactie georganiseerd.

De ziekte wordt nog niet officieel erkend, terwijl het voor sommige mensen wel een enorme impact heeft op hun leven. Daarnaast wordt er nog niet veel onderzoek gedaan naar de langetermijngevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat is wel nodig, volgens initiatiefnemer Jan Frans Brouwers.

Slopend
Hij maakt van dichtbij mee hoe slopend long covid kan zijn. ”De vriendin van mijn zoon kampt met deze ziekte. Ze kan zich slecht concentreren en is heel snel vermoeid. Ze heeft bijna haar hele leven nog voor zich, net zoals veel andere long covid patiënten. Dat raakt me diep in mijn hart, daarom is deze benefietactie hard nodig. Zo kunnen we er extra aandacht op vestigen en extra gelden ophalen voor onderzoek en erkenning”.

De besloten bijeenkomst vindt plaats in de Hasseltse Kapel op de dag dat het eerste coronaslachtoffer bekendgemaakt werd. Omroep Tilburg zendt de bijeenkomst uit op 27 februari om 20:00 uur.

Pieter Soethout