Willem II haalt ruim €11.500 op voor stamceldonoren

Foto: Omroep Tilburg

De collecte en shirtsveiling rondom Willem II – FC Dordrecht heeft 11.548,82 euro voor stichting Matchis opgeleverd. Deze stichting werft en koppelt stamceldonoren. De wedstrijd stond in het teken van de stichting, door de wens van Willem II-supporter Serge Rossmeisl. Hij overleed in oktober aan de gevolgen van leukemie.

Met de donatie van Willem II kan de stichting nieuwe stamceldonoren registreren. De stichting is erg gebaat bij het vinden van zoveel mogelijk nieuwe donoren, aangezien de kans op een match vaak erg klein is. De kans op ‘blessuretijd’ voor leukemiepatiënten neemt hiermee dus toe en laat de wens van Serge in vervulling gaan.

”Onvoorwaardelijk voor elkaar gaan en staan, ook in mindere tijden.’’

De vrouw van Serge, Loeke Braam, laat aan Willem II weten dat zij iedereen die een bijdrage heeft geleverd zeer dankbaar is. ‘’Het is ongelofelijk wat Willem II en alle supporters samen hebben gerealiseerd voor Matchis.’’

‘’Het geeft maar weer eens aan waar voetbal en Willem II echt over gaan: onvoorwaardelijk voor elkaar gaan en staan, ook in mindere tijden.’’ Matchis laat aan Willem II weten dat het Koning Willem II stadion als een warm bad voelde. Zij zijn de club, supporters, sponsoren en spelers erg dankbaar voor de betrokkenheid die zij gevoeld hebben.

Fabrice Leclaire