124 nieuwe woningen in Gilze en Rijen

124 nieuwe woningen
124 nieuwe woningen (Bron: gemeente Gilze en Rijen)

De bestemmingsplannen van vier bouwplannen in Gilze en Rijen worden dit voorjaar vastgelegd. Deze plannen zorgen voor 124 nieuwe woningen in Gilze, Rijen en Molenschot. Zo krijgt Gilze 30 nieuwe woningen, Rijen 18 nieuwe woningen en Molenschot 52 woningen en 24 zorgappartementen.

In Gilze zijn plannen voor vier seniorenwoningen naast De Schakel en achter een voormalig winkelpand aan de Kerkstraat 98. Aan de Lange Wagenstraat 19 zit nu nog een autobedrijf dat graag wil verhuizen. Hierdoor maakt het bestemmingsplan de bouw mogelijk van veertien starters-/seniorenappartementen met een lift, elf patiowoningen en vervangende nieuwe woningen voor de bestaande bedrijfswoning. Op 17 juni wordt er over deze plannen in Gilze vergaderd door de gemeenteraad.

Appartementen in Rijen

Op de voormalige locatie van ’t Boerke aan de Hoofdstraat 72-72a zijn er plannen om daar 18 appartementen neer te zetten. Het bestemmingsplan hiervan is op 13 mei 2024 door de gemeenteraad al vastgesteld.

(Zorg)woningen in Molenschot

In Molenschot moeten er maximaal 52 grondgebonden woningen komen. Ook moeten er 24 appartementen komen voor de lichte zorg aan de Veenstraat in Molenschot. Het college stelt de gemeenteraad voor om dit bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan genaamd De Nieuwe Erven vast te stellen. Op 17 juni wordt ook dit bestemmingsplan besproken door de gemeenteraad.

Volgens wethouder Corné Machielsen zijn veel inwoners op zoek naar een eerste of nieuwe woning. ‘’Met de vaststelling van de bestemmingsplannen leggen we voor vier bouwplannen de basis om daadwerkelijk te gaan bouwen.’’

LEES OOK:
12 nieuwe woningen in Nieuwstraat Gilze: ‘Een nieuwe invulling’

Eline Smits