Foto: Pexels

(0)13 evenementen die jij niet wil missen deze zomer

Al bijna een jaar en drie maanden wachten we erop. Een zomer vol evenementen die wél doorgaan. Veel festivals en feesten zijn verzet of geannuleerd, maar nu kunnen we ons weer gaan verheugen op alles wat we hebben moeten missen. Wij zetten de events van deze zomer voor je op een rij.

Zomer Carnaval – 9 t/m 11 juli

Als het aan de Tilburgse horeca ligt staan we we 9 t/m 11 juli gewoon te hossen in de binnenstad. Op de Korte Heuvel wordt er dit jaar toch nog wat ingehaald met een biertje in de hand en een pèkske aan. Alaaf!

Platenbeurs Pieter Vreedeplein – 17 juli

Lekker snuffelen tussen de platen en cd’s kan dit jaar weer op het Pieter Vreedeplein. Ga jij op zoek naar een zeldzame plaat of wat goedkope singletjes? Dit gratis evenement wordt georganiseerd door Robbie’s Records en is elk jaar een feest voor de liefhebbers.

Daisy Festival – 14 augustus

In de Spoorzone gaat de vierde editie van Daisy Festival plaatsvinden. Festivalgangers kunnen weer in de dans-sferen komen met lekkere hits, R&B, guilty pleasures en veel meer. Met in de line-up onder anderen Bizzey, Freddy Moreira, Johnny500 en de Daisy XL Show.

Spoorpark Live – 14 en 15 augustus

De eerste editie van Spoorpark Live staat dit jaar op de planning. Met artiesten zoals Krezip, Davina Michelle, Kensington en Di-rect kun je als muziekliefhebber niet missen. Met twee podia, verschillende foodtrucks en een populaire line-up, gaan de tickets al hard.

Studentenbevrijdingsfestival – 19 augustus

75 jaar bevrijding moet ondanks corona toch gevierd worden. Daarom is het festival dit jaar verschoven naar 19 augustus. In de Muzentuin kunnen studenten heel de dag genieten van muziek en vrijheid dankzij studentenverenigingen Kater en Luna.

Meimarkt – 21 en 22 augustus

Dit jaar niet in mei, maar in augustus. De nachtelijke rommelmarkt is de grootste van Nederland en gaat dit jaar tóch door. Met een lampje in de hand, op zoek naar verborgen schatten tussen de vele kraampjes door heel de binnenstad.

Redhead Days – 27 t/m 29 augustus

Voor de roodharigen onder ons wordt dit jaar de 15e editie van Redhead Days georganiseerd. Het zorgt voor gave foto’s en vooral heel veel gezelligheid. Talloze mensen vanuit elke uithoek van de wereld komen samen in het centrum om hun rode haar te vieren.

Mout Bierfestival – 27 t/m 29 augustus

Geen rood haar, maar wel zin in een uitje? Met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, live muziek en andere activiteiten kun je je hart op in het Spoorpark bij het Mout Bierfestival.

Tilburg Zingt – 4 september

Zin om weer lekker mee te blèren? Dit jaar niet met Koningsnacht, maar op zaterdag 4 september. Het grootste meezingfeest van Nederland gaat deze zomer weer precies zoals we het gewend zijn op de Schouwburgring. Krantje met de teksten in de hand en meeblèren maar!

Tilburgse Triatlon – 4 september

Liever een sportief evenement meepikken? De allereerste editie van de Tilburgse Triatlon wordt georganiseerd door studentenroeivereniging Vidar in Hilvarenbeek. Je kunt meedoen met zowel een achtste of een kwart triatlon en je kunt zelfs met een team meedoen in estafette vorm.

Draaimolen Festival – 8 t/m 18 september

Op een wat andere manier dan normaal gaat Draaimolen Festival dit jaar toch door. Op verschillende dagen worden er meerdere concerten, shows en festival dagen georganiseerd bij het MOB-complex.

Beachy Festival – 24 t/m 26 september

Om het einde van de zomer te vieren kunnen de house liefhebbers hun hart ook op. Bij Stadsstrand Beachy zullen onder andere Disco Snolly en Rewind Amsterdam de bezoekers in meerdere area’s entertainen.

Cinecitta International Film Festival – 13 t/m 17 oktober

Ook voor de filmliefhebbers is in het staartje van de zomer nog iets te beleven in onze stad. De derde editie van het internationale filmfestival bij bioscoop Cinecitta gaat 17 films vertonen en belooft veel verschillende gasten uit de filmwereld welkom te heten.

Foto: Pexels

LEES OOK:
Spoorpark LIVE: een nieuw tweedaags zomerpopfestival
Theaters, bioscopen en musea treffen voorbereidingen voor heropening ‘We kunnen niet wachten’

Julia Meijer