Willem II wint weer en is nog altijd foutloos in de vierde periode

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II heeft Top Oss in eigen huis makkelijk opzij gezet. De Tricolores wonnen met 4-0 en kwamen heel de wedstrijd amper in de problemen. Jizz Hornkamp maakte met een fraaie omhaal de 2-0. Dinsdag spelen de Tilburgers het restant van de gestaakte derby in Breda.

Willem II is nog altijd foutloos in de vierde periode en hard op weg naar de periodetitel. Dat de Tricolores in een goede vorm verkeren was ook te zien in de wedstrijd tegen de mannen uit Oss. De wedstrijd begon met een fraai spandoek dat heel de lengte van de King Side besloeg en een minuut stilte voor oud-speler Nico van Elderen.

De ploeg van Reinier Robbemond schoot uit de start blokken. Spits Elton Kabangu kreeg al na 31 seconden een niet te missen kans, die wonderbaarlijk genoeg toch naast ging. Een minuut later mocht Kabangu toch juichen, nadat hij de Tricolores op een 1-0 voorsprong zette. Ondanks de kansen voor Willem II konden de supporters pas net voor rust weer juichen. Toen spits Jizz Hornkamp de bal met een prachtige omhaal tegen de touwen schoot.

Na de rust kregen de bezoekers uit Oss meer vat op Willem II, wat ook resulteerde in een paar kansen. Toch maakte de inmiddels ingebrachte Michael de Leeuw met zijn eerste balcontact de 3-0 en gooide de wedstrijd hiermee in het slot. Het laatste Tilburgse doelpunt nam de sterk spelende Leeroy Owusu voor zijn rekening.

Willem II zal morgen dus met voldoende zelfvertrouwen richting Breda afreizen. Als de Tricolores winnen, is het niet alleen lekker om van de buurman te winnen. Ook naderen ze concurrent Almere City tot een punt en blijft de derde plek in zicht.