Voetganger doodgereden in Tilburg, twee personen aangehouden

De zwaar beschadigde auto werd een eindje verderop teruggevonden ((foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).

Een voetganger is maandagavond rond half twaalf op het Besterdplein in Tilburg aangereden door een auto en hierbij om het leven gekomen. De wagen is na de botsing doorgereden. De politie heeft twee mensen aangehouden. Het is niet bekend of een van hen ook de bestuurder van de auto is. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet baten. De politie is direct een onderzoek begonnen. Ze kon nog niet bekendmaken wie het slachtoffer is, meldt Omroep Brabant.

‘Auto reed op verkeerde weghelft’
Volgens getuigen reed de auto op de verkeerde weghelft toen de man, die een hondje uitliet, overstak. De voetganger kon een botsing niet voorkomen. Het hondje is inmiddels levend thuis aangekomen.

De auto ging er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor. De bestuurder zette de wagen een aantal straten verderop stil. Een aantal inzittenden is hierop een broodjeszaak binnen gegaan, zo meldt een 112-correspondent. Een deel van de omgeving waar het ongeluk is gebeurd is afgezet, net als een aantal straten in de buurt waarvan de auto is teruggevonden.

Derde incident met doorrijder
Het is het derde incident in korte tijd in Brabant waarbij een auto na het veroorzaken van een ongeluk is doorgereden. In Eindhoven raakte hierbij afgelopen weekend een fietser zwaargewond; eerder op de maandagavond werd in Oostelbeers een wielrenner geschept. Alleen de automobilist die in Oostelbeers in de fout ging, is aangehouden.

LEES OOK: Jan verloor zijn beste vriend bij ongeluk in Tilburg: ‘Dit is afschuwelijk’
Man die 66-jarige Tilburger doodreed meldt zich bij politie

Omroep Brabant