Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vanavond dan toch écht het debuut voor Peter Maes

(Foto: Willem II)

Na een afgelaste wedstrijd staat Peter Maes vanavond voor het eerst aan het roer bij de Tricolores. Willem II speelt vanavond in Wijdevormer tegen Jong AZ. Het is voor de Tilburgers de derde keer dat ze tegen de rood-witte beloften uit Alkmaar spelen. Hoofdtrainer Maes kan gebruik maken van een fitte selectie.

De Belgische oefenmeester heeft zin in zijn eerste pot als trainer van Willem II. ‘‘We hebben in de afgelopen dagen met name de intensiteit en hoeveelheid trainingen verhoogd. Dat hoop ik ook morgen in de wedstrijd op een positieve manier terug te zien.’’ Maar de trainer geeft ook aan dat hij pas na de thuiswedstrijd van 6 oktober een echt goed beeld van zijn spelersgroep heeft.

Manier van spelen
‘’We spelen nu drie wedstrijden in korte tijd en dat helpt om een goed beeld te krijgen van deze groep. Het is in ieder geval positief om te ervaren dat de groep mee wil in mijn manier van spelen’’, zegt de trainer.

Voor de trainer is passie en gevoel in de wedstrijd leggen heel belangrijk. ‘’Tuurlijk gaan we met een plan het veld in, maar ik wil de jongens ook een bepaalde vrijheid geven om creatief te zijn en niet te veel opdrachten meegeven.’’ De mentaliteit en tactiek moeten volgens Maes in balans zijn.

Opstelling
Ten opzichte van de wedstrijd tegen Cambuur gaat Maes niet veel in de opstelling van Willem II veranderen. Wel start spits Hilterman voor het eerst in de basis en komt Max Svensson in de ploeg voor Patrick Joosten. De trainer geeft aan tevreden te zijn over het materiaal waarmee hij moet werken. ‘’Deze elf jongens gebruik ik als beginpunt en van daaruit ga ik verder bouwen.’’

De aftrap zal om 20.00 uur plaatsvinden op het trainingscomplex van AZ.

Fabrice Leclaire